Hae reseptiä

Pähkinäinen perunalaatikko

Annosmäärä
Ohje
  • 1.5 kg perunoita (jauhoinen lajike)
  • 50 g margariinia tai voita
  • 7 dl perunoiden keitinlientä
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 1.5 dl manteli- tai pähkinärouhetta
  • mantelijauhetta
  • margariini- tai voinokareita
  • Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta keitinvesi talteen.
  • Soseuta perunat.
  • Lisää margariinia tai huoneenlämpöistä voita ja keitinlientä niin, että saat aikaan löysän soseen.
  • Mausta sose muskottipähkinällä, suolalla ja siirapilla. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinärouhe.
  • Siirrä sose voideltuun uunivuokaan ja painele pintaan kuvioita lusikan avulla. Ripottele päälle mantelijauhetta ja muutama margariini- tai voinokare. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat