Pähkinäinen perunalaatikko
Annosmäärä
Ohje
- 1.5 kg perunoita (jauhoinen lajike)
- 50 g margariinia tai voita
- 7 dl perunoiden keitinlientä
- 0.5 tl muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl siirappia
- 1.5 dl manteli- tai pähkinärouhetta
- mantelijauhetta
- margariini- tai voinokareita
- Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta keitinvesi talteen.
- Soseuta perunat.
- Lisää margariinia tai huoneenlämpöistä voita ja keitinlientä niin, että saat aikaan löysän soseen.
- Mausta sose muskottipähkinällä, suolalla ja siirapilla. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinärouhe.
- Siirrä sose voideltuun uunivuokaan ja painele pintaan kuvioita lusikan avulla. Ripottele päälle mantelijauhetta ja muutama margariini- tai voinokare. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat