Paahdettu porkkanakeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 keskikokoinen palsternakka
- 4 porkkanaa
- 2 jauhoista perunaa
- 1 pala(a) selleriä
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- pippuria
- ripaus muskottia
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- paahdettuja sieniä ja auringonkukansiemeniä
- raejuustoa
- Kuori ja paloittele kaikki kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kasviksia öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla sekä muskotilla.
- Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa 30 – 60 minuuttia kasvisten koon mukaan, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Siirrä kuumat kasvikset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Kaada päälle osa kuumasta kasvisliemestä ja soseuta. Lisää loput liemestä. Mausta vielä tilkalla viinietikkaa ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoa keiton kanssa kuivalla paistinpannulla paahdettuja sieniä ja auringonkukansiemeniä. Keiton päälle sopii nokare raejuustoa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit