Hae reseptiä

Paahdettu porkkanakeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 4 porkkanaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 pala(a) selleriä
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus muskottia
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
Lisäksi
  • paahdettuja sieniä ja auringonkukansiemeniä
  • raejuustoa
  • Kuori ja paloittele kaikki kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kasviksia öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla sekä muskotilla.
  • Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa 30 – 60 minuuttia kasvisten koon mukaan, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Siirrä kuumat kasvikset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Kaada päälle osa kuumasta kasvisliemestä ja soseuta. Lisää loput liemestä. Mausta vielä tilkalla viinietikkaa ja lisää suolaa tarvittaessa.
  • Tarjoa keiton kanssa kuivalla paistinpannulla paahdettuja sieniä ja auringonkukansiemeniä. Keiton päälle sopii nokare raejuustoa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit