Omenamisu
Annosmäärä
Ohje
- 3 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2 kokonaista neilikkaa
- (pala tuoretta inkivääriä)
- 1 oksa sitruunamelissaa tai minttua
- 1 dl (muscovado)sokeria
- 6 omenaa
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 g maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- (sokeria)
- 100 g kaurakeksejä tai sokerikakkua
- pinnalle kanelia ja sitruunamelissanlehtiä
- Mittaa vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja pane veteen kaneli, neilikat, (inkivääri), sitruunamelissa ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
- Nosta mausteet pois. Kanelitangon voit huuhtaista ja kuivattaa toista käyttökertaa varten.
- Lohko omenat neljään tai kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Pane omenapalat mausteliemeen ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenat hiukan pehmenevät. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
- Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita maitorahkaan. Mausta vaniljasokerilla ja tarvittaessa sokerilla.
- Kokoa herkku isoon lasikulhoon. Asettele kulhon pohjalle puolet kekseistä ja nostele kekseille puolet omenalohkoista ja liemestä. Lusikoi puolet rahkaseoksesta omenoille. Tee toinen kerros samoin. Tuprauta päälle kanelia ja koristele sitruunamelissan lehdillä.
- Anna seistä viileässä ainakin puoli tuntia.
Vinkki:
Voit tehdä omenamisun myös laakealle vadille. Laita silloin kaikki keksit vadin pohjalle ja levitä omenat liemineen niiden päälle ja lopuksi rahkaseos ja koristelu.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti