Omenainen lanttulaatikko
Annosmäärä
Ohje
- 1.3 kg lanttuja (voit korvata noin neljänneksen omenilla)
- vettä ja omenamehua
- 1 dl korppujauhetta
- 1 dl ruokakermaa
- 1 dl lanttujen keitinlientä
- 1 muna(a)
- 3 rkl siirappia
- 0.5 tl suolaa
- 0.75 tl inkivääriä
- 1 tl (meiramia)
- Leikkaa lantut neljään osaan, kuori melko paksulti leikkuulaudan päällä ja paloittele kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä peitoksi asti, suurimman osan vedestä voit korvata omenamehulla, joka antaa lantulle hyvää aromia. Keitä kypsiksi, valuta ja ota keitinliemi talteen. Jos lorvaat osan lantusta omenilla, lisää omenalohkot lanttupalojen joukkoon kypsentämisen loppuvaiheessa.
- Soseuta lantut (ja omenat). Lisää korppujauhe, kerma ja keitinliemi.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää lanttuseokseen, samoin mausteet. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuihin uunivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
Vinkki:
Voit lisätä lanttusoseen joukkoon omenasosetta makua ja makeutta antamaan. Em. ohjeeseen riittää jo noin 1 dl omenasosetta antamaan raikkaan lisäaromin. Voit tällöin vähentää siirapin määrää omenasoseen makeuden mukaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat