Omenainen kaalilaatikko
Annosmäärä
Ohje
- 5 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 1.5 dl puuroriisiä
- 1 l suikaloitua kaalia
- 2 rkl siirappia
- 0.5 tl kuivattua meiramia
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 0.75 tl suolaa
- 0.2 tl rouhittua mustapippuria
- 4 hapanta omenaa
- margariinia vuokaan
- 5 dl ranskankermaa tai maito-kermaseosta
- 3 munaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.1 tl mustapippuria
- päälle siirappia
- Kiehauta kattilassa vesi, mausta suolalla ja keitä riisit lähes kypsiksi.
- Pane suikaloitu kaali toiseen kattilaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaali on hiukan pehmennyt. Mausta kaali siirapilla ja meiramilla. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita kaali, riisi, jauheliha ja omenat keskenään. Voitele tilava uunivuoka margariinilla ja siirrä seos vuokaan.
- Mittaa liemen raaka-aineet kannuun, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Valuta kaalilaatikon pinnalle vielä siirappia ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.
- Voit kypsentää kaalilaatikon myös matalammassa lämpötilassa (175 astetta, 1t 30 min), jolloin maku vain paranee.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: