Hae reseptiä

Omenainen kaalilaatikko

Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 1 l suikaloitua kaalia
  • 2 rkl siirappia
  • 0.5 tl kuivattua meiramia
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 0.75 tl suolaa
  • 0.2 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 hapanta omenaa
  • margariinia vuokaan
Kastike
  • 5 dl ranskankermaa tai maito-kermaseosta
  • 3 munaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.1 tl mustapippuria
  • päälle siirappia
  • Kiehauta kattilassa vesi, mausta suolalla ja keitä riisit lähes kypsiksi.
  • Pane suikaloitu kaali toiseen kattilaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaali on hiukan pehmennyt. Mausta kaali siirapilla ja meiramilla. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita kaali, riisi, jauheliha ja omenat keskenään. Voitele tilava uunivuoka margariinilla ja siirrä seos vuokaan.
  • Mittaa liemen raaka-aineet kannuun, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Valuta kaalilaatikon pinnalle vielä siirappia ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.
  • Voit kypsentää kaalilaatikon myös matalammassa lämpötilassa (175 astetta, 1t 30 min), jolloin maku vain paranee.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Uuni- ja grilliruoat