Hae reseptiä

Omenainen kaalihöystö

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg varhaiskaalia
  • 250 g kinkkusuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 nippu(a) sipulia
  • 3 kpl omenaa
  • 1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa tai 3 tl kuivattua
  • 1 dl hienonnettua tuoretta meiramia tai 3 tl kuivattua
  • Paista kinkkusuikaleet kevyesti padassa öljytilkassa varsineen hienonnettujen nippusipuleiden kanssa.
  • Lisää suikaloitu kaali ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Lisää joukkoon omenakuutiot ja pähkinärouhe.
  • Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
  • Mausta lopuksi hienonnetuilla yrttimausteilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Höystöt ja curryt, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit