Omenainen kaalihöystö
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg varhaiskaalia
- 250 g kinkkusuikaleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 nippu(a) sipulia
- 3 kpl omenaa
- 1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
- 2 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa tai 3 tl kuivattua
- 1 dl hienonnettua tuoretta meiramia tai 3 tl kuivattua
- Paista kinkkusuikaleet kevyesti padassa öljytilkassa varsineen hienonnettujen nippusipuleiden kanssa.
- Lisää suikaloitu kaali ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää joukkoon omenakuutiot ja pähkinärouhe.
- Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
- Mausta lopuksi hienonnetuilla yrttimausteilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Höystöt ja curryt, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit