Hae reseptiä

Omena-porkkanasose

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg omenoita (hapahkoja)
  • 1 kg porkkanoita
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl vettä
  • Lohko kuoritut omenat ja poista samalla siemenkodat.
  • Kuori ja raasta porkkanat melko karkeaksi raasteeksi.
  • Poista sitruunoista kuoret ja myös valkoinen osa. Paloittele sitruunat.
  • Siirrä omenalohkot, porkkanaraaste ja sitruunapalat kerroksittain hunajan kanssa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada päälle vettä.
  • Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin tunnin ajan. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää vettä tarpeen mukaan.
  • Tölkitä seos sellaisenaan tai sileäksi soseutettuna puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit ja siirrä viileään.
  • Omena-porkkanasose sopii esim. paahtoleivälle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Juurekset, Säilöntäohjeet