Omena-porkkanasose
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg omenoita (hapahkoja)
- 1 kg porkkanoita
- 2 sitruunaa
- 2 dl hunajaa
- 1 dl vettä
- Lohko kuoritut omenat ja poista samalla siemenkodat.
- Kuori ja raasta porkkanat melko karkeaksi raasteeksi.
- Poista sitruunoista kuoret ja myös valkoinen osa. Paloittele sitruunat.
- Siirrä omenalohkot, porkkanaraaste ja sitruunapalat kerroksittain hunajan kanssa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada päälle vettä.
- Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin tunnin ajan. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää vettä tarpeen mukaan.
- Tölkitä seos sellaisenaan tai sileäksi soseutettuna puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit ja siirrä viileään.
- Omena-porkkanasose sopii esim. paahtoleivälle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: