Nopeat ruisleipäset
Annosmäärä
Ohje
- 9 dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g hiivaa
- 1 kg ruisleipäainesta (esim. Myllärin)
- ruisjauhoa tai ruisleipäainesta jauhotukseen
- Murenna hiiva veteen ja sekoita hyvin. Annostele ruisleipäainekset veteen ja vaivaa taikina sopivan pehmeäksi.
- Anna taikinan nousta kulhossa esimerkiksi styrox-laatikossa peitettynä tunnin verran.
- Kauli nousseesta taikinasta noin 2 cm:n paksuinen taikinalevy runsaasti jauhotetulla pöydällä, jauhota myös taikinan pinta.
- Pistele levy haarukalla ja muotoile neliöksi muotilla tai taikinapyörällä. Voit muotoilla taikinasta myös tangon, josta leikkaat parin sentin paloja. Jauhota palat. Aseta ruisleipäset leivinpaperin päälle pellille ja kohota lämpöisessä paikassa peitettyinä noin 40 minuuttia.
- Kostuta leipien pinnat paiston alussa sumutepullolla.
- Paista 250 asteessa noin 25 min.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: