Mustajuurikeitto
Annosmäärä
Ohje
- 500 g mustajuurta
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- (suolaa)
- valkopippuria
- 1 keltuainen
- 1 dl kermaa
- Kuori mustajuuret ja säilytä etikalla tai sitruunalla maustetussa vedessä tummumisen estämiseksi. Leikkaa mustajuuret pieniksi paloiksi ja keitä vähässä vedessä pehmeiksi. Soseuta osa mustajuuripaloista liemineen, ota osa talteen. Sekoita keittopohjaan vesi ja liemivalmiste. Lisää jauhot ohuena nauhana kylmään veteen sekoitettuina . Keitä 10 minuuttia.
- Mausta ja kaada tarjoilukulhoon. Sekoita keskenään keltuainen ja kerma. Vatkaa seos ohuena nauhana keittoon. Lisää joukkoon myös kypsät mustajuuret. Tarjoa lisänä esimerkiksi vastaleivottuja sämpylöitä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: