Hae reseptiä

Mustajuuret ja kirvelikastike

Mustajuuret ja kirvelikastike
Annosmäärä
Ohje
  • 800 g mustajuurta
  • vettä
  • suolaa
Kastike
  • 3 salottisipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1.5 dl tuoretta kirveliä
  • 50 g margariinia
  • Kuori mustajuuret ja pilko noin 7 cm:n pituisiksi paloiksi. Säilytä kuorittuja mustajuuria tummumisen estämiseksi kylmässä vedessä, johon on puristettu muutama tippa sitruunaa.
  • Keitä mustajuuria kevyesti suolatussa vedessä 8 – 10 minuuttia.
  • Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota hetken aikaa. Lisää kasvisliemi ja keitä kastiketta kasaan, kunnes puolet on jäljellä. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla. Lisää kirveli ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi margariini ja sekoita kunnes kastike on tasaista ja kiiltävää. Tarjoa kastike keitettyjen mustajuurien kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet