Hae reseptiä

Mustaherukkajäädyke

Annosmäärä
Ohje
  • 1.5 dl vettä
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 6 keltuaista
  • 6 dl kuohukermaa
  • 1 l mustaherukoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl mustaherukkalikööriä
  • Kiehauta vesi ja tomusokeri sekoittaen. Siirrä kattila työpöydälle ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Siirrä takaisin liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Heti kun seos sakenee kiisselimäiseksi, nosta kattila pois levyltä.
  • Vatkaa keltuaisseosta ja kaada kulhoon jäähtymään.
  • Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella, makeuta sokerilla ja mausta liköörillä.
  • Lisää marjaseos keltuaisseokseen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä marja-keltuaisseokseen kevyesti käännellen.
  • Kaada jäädykeseos kostutettuun parfaitvuokaan tai annosvuokiin, peitä ja anna jäätyä pakastimessa useiden tuntien ajan tai seuraavaan päivään.
  • Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa ennen tarjoamista. Lisäksi sopivat mustaherukat tai mustaherukkakastike ja kermavaahto.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat