Mustaherukka-rahkahyytelökakku
Annosmäärä
Ohje
- 80 g kaurakeksejä
- 25 g voita
- 8 liivatelehteä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua
- 4 dl mustaherukoita
- 2 dl maitorahkaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1.5 dl sokeria
- 1.5 rkl vaniljasokeria
- 2 liivatelehteä (kiille)
- 1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua (kiille)
- 0.25 dl mustaherukkalikööriä (kiille)
- koristeluun tuoreita mustaherukoita
- Pane irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperiarkki, paina reunus paikoilleen ja lukitse. Voitele pohjapaperi ja vuoan reunat. Leikkaa ylimääräinen paperi pois vuoan ulkopuolelta.
- Murskaa keksit ja sekoita muruseokseen sulatettu voi tai juokseva margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja siirrä vuoka jääkaappiin.
- Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja sulata siihen puserretut liivatteet. Lisää mustaherukkamehu ja anna seoksen jäähtyä sekoitellen.
- Yhdistä marjasose ja rahka ja kääntele joukkoon kermavaahto sekä mehu-liivateseos.
- Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Liota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä, puserra ja sulata tilkkaan kuumaa mehua. Lisää loppu mehu ja likööri. Valuta seos hyytyneen kakun päälle.
- Peitä vuoka ja siirrä kakku jääkaappiin, kunnes kiille hyytyy.
- Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele runsaasti tuoreilla marjoilla tai herukkatertuilla ja herukanlehdin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: