Minttu-mustaherukkavaahto
Annosmäärä
Ohje
- 4 dl mustaherukoita (ja/tai vadelmia)
- 2 dl maitorahkaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 valkuaista
- 0.75 dl sokeria
- Koristeeksi: mintunlehtiä ja kokonaisia marjoja
Hienonna marjat sauvasekoittimella.
- Lisää maitorahka, minttu ja vaniljasokeri.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (Voit pakastaa keltuaiset ja käyttää niitä myöhemmin leivonnaisten voiteluun)
- Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen marja-rahkaseokseen.
- Annostele jälkiruoka tarjoiluastioihin ja anna maustua kylmässä esim. seuraavaan päivään (vähintään 10 min).
- Koristele mintunlehdillä ja kokonaisilla marjoilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti