Hae reseptiä

Minttu-mustaherukkavaahto

Minttu-mustaherukkavaahto
Annosmäärä
Ohje
  • 4 dl mustaherukoita (ja/tai vadelmia)
  • 2 dl maitorahkaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 valkuaista
  • 0.75 dl sokeria
  • Koristeeksi: mintunlehtiä ja kokonaisia marjoja

Hienonna marjat sauvasekoittimella.

  • Lisää maitorahka, minttu ja vaniljasokeri.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (Voit pakastaa keltuaiset ja käyttää niitä myöhemmin leivonnaisten voiteluun)
  • Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten.
  • Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen marja-rahkaseokseen.
  • Annostele jälkiruoka tarjoiluastioihin ja anna maustua kylmässä esim. seuraavaan päivään (vähintään 10 min).
  • Koristele mintunlehdillä ja kokonaisilla marjoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti