Hae reseptiä

Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike

Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike
Annosmäärä
Ohje
  • 2 kpl jauhoista perunaa (punainen väritunniste: esim. Rosamunda, Fontane, Pito)
Kastike
  • 1 dl raejuustoa
  • 1 rkl (kevyt)majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • mustapippuria
  • 3 kpl kalkkuna- tai broilerinleikkelettä tai palvikinkkua
  • 0.5 kpl punaista paprikaa
  • ruohosipulia
  • Pese perunat huolellisesti ja pistele perunoihin haarukalla reikiä.
  • Kypsennä yksi peruna kerrallaan mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 3 minuuttia perunan koon mukaan . Tarkista kypsyys. Jatka tarvittaessa kypsentämistä vähän kerrallaan.
  • Täytettä varten sekoita raejuusto, majoneesi ja mausteet.
  • Paloittele kalkkuna- tai muu kokolihaleikkele ja paprika ja sekoita raejuustoseokseen.
  • Tee kypsiin perunoihin ristiviillot. Nauti kylmän kastikkeen kanssa.
  • Lisäkkeeksi sopivat kurkku- ja tomaattilohkot tai vihersalaatti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät