Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike
Annosmäärä
Ohje
- 2 kpl jauhoista perunaa (punainen väritunniste: esim. Rosamunda, Fontane, Pito)
- 1 dl raejuustoa
- 1 rkl (kevyt)majoneesia
- 2 tl sinappia
- mustapippuria
- 3 kpl kalkkuna- tai broilerinleikkelettä tai palvikinkkua
- 0.5 kpl punaista paprikaa
- ruohosipulia
- Pese perunat huolellisesti ja pistele perunoihin haarukalla reikiä.
- Kypsennä yksi peruna kerrallaan mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 3 minuuttia perunan koon mukaan . Tarkista kypsyys. Jatka tarvittaessa kypsentämistä vähän kerrallaan.
- Täytettä varten sekoita raejuusto, majoneesi ja mausteet.
- Paloittele kalkkuna- tai muu kokolihaleikkele ja paprika ja sekoita raejuustoseokseen.
- Tee kypsiin perunoihin ristiviillot. Nauti kylmän kastikkeen kanssa.
- Lisäkkeeksi sopivat kurkku- ja tomaattilohkot tai vihersalaatti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät