Mehevä porkkanakakku
Annosmäärä
Ohje
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 2 dl rusinoita
- 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 2 dl pullomargariinia tai sulatettua voita tai margariinia
- 1.5 dl jogurttia
- 2 munaa
- Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka.
- Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita rusinat niihin.
- Lisää raaste, rasva (jäähdytettynä, jos sulatettua), munat ja jogurtti. Sekoita aineet taikinaksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta.
- Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa runsas tunti, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista eikä siitä tartu taikinaa tikkuun.
- Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna sen jäähtyä peittämättä.
- Kakku säilyy hyvin jääkaapissa suojattuna useita viikkoja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset