Hae reseptiä

Mehevä porkkanakakku

Annosmäärä
Ohje
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl rusinoita
  • 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl pullomargariinia tai sulatettua voita tai margariinia
  • 1.5 dl jogurttia
  • 2 munaa
  • Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka.
  • Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita rusinat niihin.
  • Lisää raaste, rasva (jäähdytettynä, jos sulatettua), munat ja jogurtti. Sekoita aineet taikinaksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta.
  • Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa runsas tunti, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista eikä siitä tartu taikinaa tikkuun.
  • Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna sen jäähtyä peittämättä.
  • Kakku säilyy hyvin jääkaapissa suojattuna useita viikkoja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset