Maustetut paahdetut juurekset
Annosmäärä
Ohje
- 3 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 pieni lanttu
- 1 iso punasipuli
- 1 dl öljyä
- 0.5 dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- Pese ja kuori kaikki juurekset. Leikkaa juurekset tasakokoisiksi (noin 2,5 x 2,5 cm) lohkoiksi. Älä poista sipulin kantaa vaan leikkaa se lohkoiksi niin, että rakenne pysyy kasassa kannasta.
- Sekoita öljy, hunaja, suola, neilikka, inkivääri ja pippuri keskenään suuressa kulhossa. Lisää lohkotut juurekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna mausteiden vetäytyä juureksiin 1 – 2 tuntia.
- Kaada juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda kypsiksi 225-asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia.
- Tarjoa lämpiminä tai haaleina lisäkkeenä vaikkapa joulupöydässä tai milloin vain porsaanliha- tai riistaruoan lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet