Hae reseptiä

Maustetut paahdetut juurekset

Maustetut paahdetut juurekset
Annosmäärä
Ohje
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 iso punasipuli
  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • Pese ja kuori kaikki juurekset. Leikkaa juurekset tasakokoisiksi (noin 2,5 x 2,5 cm) lohkoiksi. Älä poista sipulin kantaa vaan leikkaa se lohkoiksi niin, että rakenne pysyy kasassa kannasta.
  • Sekoita öljy, hunaja, suola, neilikka, inkivääri ja pippuri keskenään suuressa kulhossa. Lisää lohkotut juurekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna mausteiden vetäytyä juureksiin 1 – 2 tuntia.
  • Kaada juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda kypsiksi 225-asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia.
  • Tarjoa lämpiminä tai haaleina lisäkkeenä vaikkapa joulupöydässä tai milloin vain porsaanliha- tai riistaruoan lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet