Hae reseptiä

Mausteinen palsternakkapiiras

Annosmäärä
Ohje
  • 400 g piirakkataikinaa
Täyte
  • 5 palsternakkaa
  • vettä
  • 3.5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1.5 tl kanelia
  • 1.5 dl ruokosokeria
  • 2 rkl kevytranskankermaa
  • Voitele halkaisijaltaan vähintään 25 cm kokoinen ja korkeareunainen (5 cm) uunivuoka.
  • Painele piirakkataikina vuokaanpohjalle ja reunoille.
  • Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä palsternakat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta palsternakat sauvasekoittimella.
  • Tarvitset täytteeseen 3,5 dl palsternakkasosetta, joten mittaa tämä määrä sosetta kulhoon.
  • Mittaa palsternakkasoseen joukkoon loput aineet ja sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.
  • Kaada täyte piirasvuokaan ja paista uunissa 150 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Tarjoa piiras kylmänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset