Hae reseptiä

Mausteinen kalakeitto

Mausteinen kalakeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 300 g kalafileetä (kuhaa, lohta, ahventa)
  • suolaa
  • rouhittua pippuria
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 1 pala(a) purjoa (à 5cm)
  • 1 porkkana
  • 1 pieni palsternakka
  • 5 perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1.5 kalaliemikuutiota tai kalafondia
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 l vettä
  • 1 parsakaalin kukinto
  • 0.5 dl tuoretta hienonnettua tilliä, ruohosipulia tai timjamia
  • Paloittele kala ja mausta palat suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat sekä kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja silppua sipuli, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja suikaloi juurekset ja perunat.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kiehauta chili-sipulisilppu öljyssä. Lisää juures- ja perunasuikaleet, kalaliemikuutiot, valkopippurit ja vesi. Keitä noin 12 minuuttia. Irrota parsakaalin nuput ja lisää ne kalapalojen kanssa keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta virta. Laita kansi päälle ja anna keiton hautua levyllä 5 – 10 minuuttia. Koristele tuoreyrttisilpulla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kala ja äyriäiset, Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit