Mausteinen kalakeitto
Annosmäärä
Ohje
- 300 g kalafileetä (kuhaa, lohta, ahventa)
- suolaa
- rouhittua pippuria
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 1 pala(a) purjoa (à 5cm)
- 1 porkkana
- 1 pieni palsternakka
- 5 perunaa
- 1 rkl öljyä
- 1.5 kalaliemikuutiota tai kalafondia
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 l vettä
- 1 parsakaalin kukinto
- 0.5 dl tuoretta hienonnettua tilliä, ruohosipulia tai timjamia
- Paloittele kala ja mausta palat suolalla ja pippurilla.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat sekä kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja silppua sipuli, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja suikaloi juurekset ja perunat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kiehauta chili-sipulisilppu öljyssä. Lisää juures- ja perunasuikaleet, kalaliemikuutiot, valkopippurit ja vesi. Keitä noin 12 minuuttia. Irrota parsakaalin nuput ja lisää ne kalapalojen kanssa keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta virta. Laita kansi päälle ja anna keiton hautua levyllä 5 – 10 minuuttia. Koristele tuoreyrttisilpulla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kala ja äyriäiset, Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit