Maukas palsternakkasalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 3 palsternakkaa
- 2 punasipulia
- 50 g parmesaanijuustoa
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 1 keltuainen
- 1.5 rkl sinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl kuumaa vettä
- suolaa, pippuria
- ripaus sokeria
- 5 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 0.5 dl hienonnettua ruohosipulia
- Kuori ja keitä palsternakat napakan kypsiksi. Anna jäähtyä.
- Leikkaa palsternakat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla tai suikaloi palsternakat terävällä veitsellä.
- Kuori sipulit, puolita ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Revi rucolanlehdet suupaloiksi.
- Vuole parmesaani lastuiksi.
- Asettele salaattiainekset laakealle tarjoiluvadille. Nostele ainekset kuohkeasti sekaisin kahdella haarukalla nostellen.
- Vatkaa keltuaiseen sinappia, viinietikkaa ja kuumaa vettä sekä mausteet. Jatka vatkaamista lisäten samalla öljyä vähin erin. Kun kastike on aivan tasaista, sekoita joukkoon ruohosipulia.
- Valele kastike salaattiaineksille ja sekoita vielä kevyesti nostellen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet