Hae reseptiä

Maukas palsternakkasalaatti

Maukas palsternakkasalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 3 palsternakkaa
  • 2 punasipulia
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 1 ruukku(a) rucolaa
Kastike
  • 1 keltuainen
  • 1.5 rkl sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl kuumaa vettä
  • suolaa, pippuria
  • ripaus sokeria
  • 5 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 0.5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • Kuori ja keitä palsternakat napakan kypsiksi. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa palsternakat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla tai suikaloi palsternakat terävällä veitsellä.
  • Kuori sipulit, puolita ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Revi rucolanlehdet suupaloiksi.
  • Vuole parmesaani lastuiksi.
  • Asettele salaattiainekset laakealle tarjoiluvadille. Nostele ainekset kuohkeasti sekaisin kahdella haarukalla nostellen.
  • Vatkaa keltuaiseen sinappia, viinietikkaa ja kuumaa vettä sekä mausteet. Jatka vatkaamista lisäten samalla öljyä vähin erin. Kun kastike on aivan tasaista, sekoita joukkoon ruohosipulia.
  • Valele kastike salaattiaineksille ja sekoita vielä kevyesti nostellen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet