Hae reseptiä

Maukas palsternakkakeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 0.5 paprikaa
  • 2 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 0.5 dl ruokakermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • valkopippuria
  • 1 dl raastettua (emmental)juustoraastetta
Lisäksi
  • tuoretta persiljaa pinnalle
  • Kuori palsternakka ja sipuli. Raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele paprika.
  • Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa hekten aikaa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai kasvisfondi ja keitä 10 minuuttia.
  • Sekoita maitoon kerma ja jauhot ja lisää seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Hauduta keittoa vielä 10 minuuttia. Mausta valkopippurilla ja lisää keittoon lopuksi juustoraaste.
  • Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet