Hae reseptiä

Marinoitua punajuurta ja limettikastike

Marinoitua punajuurta ja limettikastike
Annosmäärä
Ohje
  • 4 tuoretta punajuurta
  • 100 g mozzarellaa tai muuta pehmeää juustoa
  • 1 ruukku(a) (kaneli)basilikaa
Marinadiin
  • 0.75 dl puristettua limettimehua
  • 0.5 dl ruokaöljyä
  • 0.5 dl punajuurien keitinlientä
  • Pese punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä keitinliemessään.
  • Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi, noin 1 mm:n viipaleiksi.
  • Yhdistä marinadin aineet ja marinoi punajuuriviipaleita vähintään tunnin ajan.
  • Asettele marinoidut punajuuriviipaleet, basilikanlehdet ja juustoviipaleet laakealle tarjoiluvadille.
  • Halutessa voit koristella annoksen vielä vaahdotetusta kermasta ja limettimehusta tehdyllä kastikkeella. Mausta kastike hivenellä suolaa ja jauhettua valkopippuria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet