Marinoitua punajuurta ja limettikastike
Annosmäärä
Ohje
- 4 tuoretta punajuurta
- 100 g mozzarellaa tai muuta pehmeää juustoa
- 1 ruukku(a) (kaneli)basilikaa
- 0.75 dl puristettua limettimehua
- 0.5 dl ruokaöljyä
- 0.5 dl punajuurien keitinlientä
- Pese punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä keitinliemessään.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi, noin 1 mm:n viipaleiksi.
- Yhdistä marinadin aineet ja marinoi punajuuriviipaleita vähintään tunnin ajan.
- Asettele marinoidut punajuuriviipaleet, basilikanlehdet ja juustoviipaleet laakealle tarjoiluvadille.
- Halutessa voit koristella annoksen vielä vaahdotetusta kermasta ja limettimehusta tehdyllä kastikkeella. Mausta kastike hivenellä suolaa ja jauhettua valkopippuria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet