Hae reseptiä

Marinoidut vihreät pavut

Marinoidut vihreät pavut
Annosmäärä
Ohje
  • 300 g taite- tai vahapapuja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (muutama viipale pekonia)
  • Poista pavuista kannat ja kannan mukana lähtevä rihma.
  • Keitä papuja väljässä vedessä noin 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut siivilässä juoksevassa vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy.
  • Sekoita papujen joukkoon tilkka öljy-viinietikkaseosta. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla valkosipulilla.
  • Jos haluat pavuista ruokaisan lisäkkeen, paahda kuivalla pannulla muutama viipale pekonia rapeaksi, valuta talouspaperin päällä ja paloittele papujen joukkoon.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Vegetaariset ohjeet