Marinoidut vihreät pavut
Annosmäärä
Ohje
- 300 g taite- tai vahapapuja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl omenaviinietikkaa
- suolaa
- pippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- (muutama viipale pekonia)
- Poista pavuista kannat ja kannan mukana lähtevä rihma.
- Keitä papuja väljässä vedessä noin 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut siivilässä juoksevassa vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Sekoita papujen joukkoon tilkka öljy-viinietikkaseosta. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla valkosipulilla.
- Jos haluat pavuista ruokaisan lisäkkeen, paahda kuivalla pannulla muutama viipale pekonia rapeaksi, valuta talouspaperin päällä ja paloittele papujen joukkoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: