Marinoidut kasvikset
Annosmäärä
Ohje
- 2.5 kg kukkakaali, nuppu, tuore
- 2.5 kg romanesco, nuppu, tuore
- 2.5 kg porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
- 2.5 kg papu, vihreä, tuore
- 1 kg rypsiöljy
- 0.5 kg balsamietikka
- 0.2 kg hunaja, juokseva
- 0.005 kg basilika, kuivattu
- 0.005 kg timjami, kuivattu
- 0.005 kg rakuuna, kuivattu
- 0.04 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.06 kg suola
Huuhtele kasvikset ja paloittele kaalit ja porkkana annospaloiksi. Höyrykeitä tuoreet (tai pakastekasvikset) uunin ohjeen mukaisesti. Jätä kasvikset ”al dente”.
Valmista marinadi:
Sekoita öljy, balsamietikka, hunaja, basilika, timjami, rakuuna, valkosipuli ja suola keskenään.
Kaada seos lämpimien kasvisten päälle ja sekoita. Anna marinoitua 2-3 tuntia tai yön yli.
Vinkki: Marinoiduista kasviksista saa juhlavamman lisäämällä joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Tuoreet kasvikset voi talviaikana korvata samalla määrällä pakastevihannessekoitusta (kaalisekoitus, papusekoitus, amerikansekoitus tms.)
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Palkokasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset