Hae reseptiä

Marinoidut kasvikset

Annosmäärä
Ohje
  • 2.5 kg kukkakaali, nuppu, tuore
  • 2.5 kg romanesco, nuppu, tuore
  • 2.5 kg porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
  • 2.5 kg papu, vihreä, tuore
  • 1 kg rypsiöljy
  • 0.5 kg balsamietikka
  • 0.2 kg hunaja, juokseva
  • 0.005 kg basilika, kuivattu
  • 0.005 kg timjami, kuivattu
  • 0.005 kg rakuuna, kuivattu
  • 0.04 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.06 kg suola

Huuhtele kasvikset ja paloittele kaalit ja porkkana annospaloiksi. Höyrykeitä tuoreet (tai pakastekasvikset) uunin ohjeen mukaisesti. Jätä kasvikset ”al dente”.

Valmista marinadi:
Sekoita öljy, balsamietikka, hunaja, basilika, timjami, rakuuna, valkosipuli ja suola keskenään.
Kaada seos lämpimien kasvisten päälle ja sekoita. Anna marinoitua 2-3 tuntia tai yön yli.

Vinkki: Marinoiduista kasviksista saa juhlavamman lisäämällä joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Tuoreet kasvikset voi talviaikana korvata samalla määrällä pakastevihannessekoitusta (kaalisekoitus, papusekoitus, amerikansekoitus tms.)

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Palkokasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset