Mansikkamoussetorttu
Annosmäärä
Ohje
- 175 g kaurakeksejä
- 0.5 dl pullomargariinia
- 0.5 l mansikoita
- 1 tl vaniljasokeria
- 0.75 dl sokeria
- 250 g maitorahkaa
- 5 liivatelehteä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
- 1 l mansikoita
- muutama oksa sitruunamelissaa
- Murskaa kaurakeksit kulhoon tasaiseksi jauhelmaksi esimerkiksi puunuijan avulla.
- Sekoita joukkoon juokseva margariini.
- Leikkaa leivinpaperista pyörylä, joka on hieman isompi kuin irtopohjavuoan halkaisija. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Painele keksi-margariiniseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan ja siirrä vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
- Soseuta puoli litraa mansikoita sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Sekoita maitorahka ja mansikkasose huolellisesti keskenään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Kuumenna tilkka sitruunamehua kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon puserretut liivatelehdet.
- Kaada liivateseos rahka-mansikkaseokseen ja sekoita samalla koko ajan.
- Kääntele joukkoon myös kermavaahto.
- Kaada täyte keksipohjalle, peitä vuoka foliolla ja siirrä torttu hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
- Puolita mansikat ja koristele mansikoilla tortun hyytynyt pinta. Jos haluat, voit tehdä pintaan hyytelösokerista kiilteen. Ohje löytyy hyytelösokerin pakkauksesta.
- Koristeeksi sopivat vihreät sitruunamelissan lehdet, jotka voit lisätä mansikoiden lomaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: