Hae reseptiä

Mansikkamoussetorttu

Annosmäärä
Ohje
  • 175 g kaurakeksejä
  • 0.5 dl pullomargariinia
Täyte
  • 0.5 l mansikoita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.75 dl sokeria
  • 250 g maitorahkaa
  • 5 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
Lisäksi
  • 1 l mansikoita
  • muutama oksa sitruunamelissaa
  • Murskaa kaurakeksit kulhoon tasaiseksi jauhelmaksi esimerkiksi puunuijan avulla.
  • Sekoita joukkoon juokseva margariini.
  • Leikkaa leivinpaperista pyörylä, joka on hieman isompi kuin irtopohjavuoan halkaisija. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Painele keksi-margariiniseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan ja siirrä vuoka jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
  • Soseuta puoli litraa mansikoita sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Sekoita maitorahka ja mansikkasose huolellisesti keskenään.
  • Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  • Kuumenna tilkka sitruunamehua kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon puserretut liivatelehdet.
  • Kaada liivateseos rahka-mansikkaseokseen ja sekoita samalla koko ajan.
  • Kääntele joukkoon myös kermavaahto.
  • Kaada täyte keksipohjalle, peitä vuoka foliolla ja siirrä torttu hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
  • Puolita mansikat ja koristele mansikoilla tortun hyytynyt pinta. Jos haluat, voit tehdä pintaan hyytelösokerista kiilteen. Ohje löytyy hyytelösokerin pakkauksesta.
  • Koristeeksi sopivat vihreät sitruunamelissan lehdet, jotka voit lisätä mansikoiden lomaan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat