Hae reseptiä

Mangoldikeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 400 g mangoldinlehtiä
  • vettä
  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl hienonnettua muskottipähkinää
  • 1 l maitoa
  • 0.75 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta kirveliä tai meiramia
  • Huuhdo mangoldinlehdet ja kiehauta vedessä. Valuta ja hienonna.
  • Sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot ja muskottipähkinä hyvin sekoittaen.
  • Lisää puolet maidosta (saat varmemmin tasaista, mikäli kuumennat maidon) ja sekoita hyvin.
  • Kun keitto on tasaista, lisää loput maidosta sekoittaen. Lisää mangoldi.
  • Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja mausta.
  • Voit tarjota lisäksi kananmunahakkelusta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Vihanneshedelmät