Mangoldikeitto
Annosmäärä
Ohje
- 400 g mangoldinlehtiä
- vettä
- 2 rkl margariinia
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 0.25 tl hienonnettua muskottipähkinää
- 1 l maitoa
- 0.75 tl suolaa
- valkopippuria
- tuoretta kirveliä tai meiramia
- Huuhdo mangoldinlehdet ja kiehauta vedessä. Valuta ja hienonna.
- Sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot ja muskottipähkinä hyvin sekoittaen.
- Lisää puolet maidosta (saat varmemmin tasaista, mikäli kuumennat maidon) ja sekoita hyvin.
- Kun keitto on tasaista, lisää loput maidosta sekoittaen. Lisää mangoldi.
- Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja mausta.
- Voit tarjota lisäksi kananmunahakkelusta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Vihanneshedelmät