Makutahna
Annosmäärä
Ohje
- 1 ruukku(a) persiljaa
- 0.25 tl suolaa
- 1 ruukku(a) oreganoa
- 1 ruukku(a) basilikaa
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni sipuli
- 0.5 punainen paprika
- 0.5 dl rypsiöljyä
- ripaus cayennenpippuria
- 1 rkl viinietikkaa
- Leikkaa yrtit ruukuista monitoimikoneeseen ja pyöräytä hienoksi. Kaada joukkoon osa öljystä ja pyöräytä koneella.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli mahdollisimman pieneksi. Hienonna paprikanpuolikas. Lisää sipulit ja paprika yrttiseokseen lusikalla sekoittaen. Monitoimikoneella sekoitettuna sipuli muuttuu karvaaksi.
- Lisää hiukan öljyä ja mausta cayennenpippurilla, suolalla ja viinietikalla. Sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku ja lisää mausteita sekä ohenna tarvittaessa öljyllä. Parhaimmillaan tahna on yön yli vetäydyttyään.
- Yrttitahna säilyy lasipurkissa muutamia viikkoja. Kaada tahnan pinnalle aina käytön jälkeen hiukan öljyä, se parantaa säilyvyyttä. Makutahna sopii niin grillatulle lihalle kuin perunoidenkin mausteeksi.
Vinkki:
Paprikan voi korvata kurkulla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salsat, tahnat ja vastaavat, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti