Hae reseptiä

Makutahna

Makutahna
Annosmäärä
Ohje
  • 1 ruukku(a) persiljaa
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 ruukku(a) oreganoa
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni sipuli
  • 0.5 punainen paprika
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • Leikkaa yrtit ruukuista monitoimikoneeseen ja pyöräytä hienoksi. Kaada joukkoon osa öljystä ja pyöräytä koneella.
  • Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli mahdollisimman pieneksi. Hienonna paprikanpuolikas. Lisää sipulit ja paprika yrttiseokseen lusikalla sekoittaen. Monitoimikoneella sekoitettuna sipuli muuttuu karvaaksi.
  • Lisää hiukan öljyä ja mausta cayennenpippurilla, suolalla ja viinietikalla. Sekoita tasaiseksi.
  • Tarkista maku ja lisää mausteita sekä ohenna tarvittaessa öljyllä. Parhaimmillaan tahna on yön yli vetäydyttyään.
  • Yrttitahna säilyy lasipurkissa muutamia viikkoja. Kaada tahnan pinnalle aina käytön jälkeen hiukan öljyä, se parantaa säilyvyyttä. Makutahna sopii niin grillatulle lihalle kuin perunoidenkin mausteeksi.

Vinkki:
Paprikan voi korvata kurkulla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salsat, tahnat ja vastaavat, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti