Hae reseptiä

Mainio mansikkakakku

Annosmäärä
Ohje
  • 4 munaa
  • 1 dl vispikermaa vatkattuna (koristeluun)
  • 5 dl mansikoita (koristeluun)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl peruna- tai ohratärkkelysjauhoa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mansikkasurvosta
  • 3 dl viipaloituja mansikoita
  • 6 liivatelehteä
  • 1 rkl mehua
  • 0.5 l mansikoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 8 – 10 minuuttia uunin keskiritilätasolla.
  • Levitä kääretorttulevylle ensin mansikkasurvos ja sitten viipaloidut mansikat. Kääri rullaksi. Leikkaa kääretorttu noin 2 cm:n viipaleiksi ja vuoraa niillä tasapohjainen pyöreä, sydämenmuotoinen tai pitkänomainen vuoka.
  • Anna hyytelön liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä, ja liuota ne kuumaan mehutilkkaan. Soseuta mansikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mansikkasoseeseen sokeri, vaniljasokeri, liivateseos ja kermavaahto.
  • Kaada seos vuokaan kääretorttuviipaleiden päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja koristele mansikoilla ja kermavaahdolla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Makeat leivonnaiset, Marjat