Mainio mansikkakakku
Annosmäärä
Ohje
- 4 munaa
- 1 dl vispikermaa vatkattuna (koristeluun)
- 5 dl mansikoita (koristeluun)
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl peruna- tai ohratärkkelysjauhoa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 1 dl mansikkasurvosta
- 3 dl viipaloituja mansikoita
- 6 liivatelehteä
- 1 rkl mehua
- 0.5 l mansikoita
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa
- Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 8 – 10 minuuttia uunin keskiritilätasolla.
- Levitä kääretorttulevylle ensin mansikkasurvos ja sitten viipaloidut mansikat. Kääri rullaksi. Leikkaa kääretorttu noin 2 cm:n viipaleiksi ja vuoraa niillä tasapohjainen pyöreä, sydämenmuotoinen tai pitkänomainen vuoka.
- Anna hyytelön liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä, ja liuota ne kuumaan mehutilkkaan. Soseuta mansikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mansikkasoseeseen sokeri, vaniljasokeri, liivateseos ja kermavaahto.
- Kaada seos vuokaan kääretorttuviipaleiden päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja koristele mansikoilla ja kermavaahdolla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: