Mainio maissicouscous
Annosmäärä
Ohje
- 4 maissintähkää
- 2 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä tai pullomargariinia
- suolaa, mustapippuria
- 70 g cashewpähkinöitä
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 4 dl kasvislientä
- 1 tl kurkumaa
- 4 dl couscousia
- tuoretta persiljaa ja minttua
- sitruuna
- (punasipuli)
- Leikkaa maissinjyvät irti kahdesta tähkästä tai käytä niiden tilalla 200 – 300 g pakastettuja maissinjyviä.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla, lisää valkosipuli ja maissinjyvät. Paista kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
- Puolita pähkinät ja paahda ne kevyesti kuumalla pannulla. Leikkaa aprikoosit suikaleiksi.
- Mittaa couscous kattilaan. Kuumenna erikseen kasvisliemi, lisää kurkuma ja kaada neste kiehuvana couscousin päälle. Jätä kypsymään ja turpoamaan kannen alle ja siirrä kattila pois kuumalta liedeltä.
- Leikkaa kaksi maissintähkää ensin poikittain kahtia, sitten pituussuuntaan kahtia. Keitä puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä eli parin minuutin ajan. Grillaa tai paista öljytyllä pannulla maissinpalat tämän jälkeen kypsiksi.
- Sekoita couscousia kahdella haarukalla nostellen isossa kulhossa, kunnes se on irtonaista. Voit lisätä joukkoon tilkan öljyä. Yhdistä couscousiin maissi-valkosipuliseos sekä pähkinät ja aprikoosit. Puserra joukkoon sitruunamehua ja sekoita.
- Tarkista maku ja lisää hienonnettua persiljaa ja minttua sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Jaa couscoussalaatti tarjolle neljälle lautaselle tai nostele yhdelle tarjoiluvadille. Asettele päälle grillatut tai paistetut maissinpalat. Korista ruoka sitruunankuoriraasteella tai punasipulilla ja voit valella päälle hieman öljyä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet