Hae reseptiä

Mainio maissicouscous

Annosmäärä
Ohje
  • 4 maissintähkää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rypsiöljyä tai pullomargariinia
  • suolaa, mustapippuria
  • 70 g cashewpähkinöitä
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 tl kurkumaa
  • 4 dl couscousia
  • tuoretta persiljaa ja minttua
  • sitruuna
  • (punasipuli)
  • Leikkaa maissinjyvät irti kahdesta tähkästä tai käytä niiden tilalla 200 – 300 g pakastettuja maissinjyviä.
  • Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla, lisää valkosipuli ja maissinjyvät. Paista kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
  • Puolita pähkinät ja paahda ne kevyesti kuumalla pannulla. Leikkaa aprikoosit suikaleiksi.
  • Mittaa couscous kattilaan. Kuumenna erikseen kasvisliemi, lisää kurkuma ja kaada neste kiehuvana couscousin päälle. Jätä kypsymään ja turpoamaan kannen alle ja siirrä kattila pois kuumalta liedeltä.
  • Leikkaa kaksi maissintähkää ensin poikittain kahtia, sitten pituussuuntaan kahtia. Keitä puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä eli parin minuutin ajan. Grillaa tai paista öljytyllä pannulla maissinpalat tämän jälkeen kypsiksi.
  • Sekoita couscousia kahdella haarukalla nostellen isossa kulhossa, kunnes se on irtonaista. Voit lisätä joukkoon tilkan öljyä. Yhdistä couscousiin maissi-valkosipuliseos sekä pähkinät ja aprikoosit. Puserra joukkoon sitruunamehua ja sekoita.
  • Tarkista maku ja lisää hienonnettua persiljaa ja minttua sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Jaa couscoussalaatti tarjolle neljälle lautaselle tai nostele yhdelle tarjoiluvadille. Asettele päälle grillatut tai paistetut maissinpalat. Korista ruoka sitruunankuoriraasteella tai punasipulilla ja voit valella päälle hieman öljyä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet