Maalaissalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 6 perunaa
- 2 munaa
- 2 punasipulia
- 15 härkäpapua
- erilaisia salaatinlehtiä: esim. tammenlehtisalaattia, lollo rossoa, rucolaa, punamangoldinlehtiä
- 0.5 dl kapriksia
- 100 g palvikinkkua
- 1 muna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetin mehu
- 1 tl dijonin sinappia
- 1.5 dl rypsiöljyä
- 8 anjovisfileetä
- 2 rkl parmesaanijuustoraastetta
- 2 rkl maustamatonta jogurttia
- paahdettuja ruisleipätikkuja
- parmesaanilastuja
- Keitä perunat kypsiksi ja jätä jäähtymään. Keitä myös kananmunat.
- Kuori ja viipaloi punasipulit. Voit mitata kulhon pohjalle 1 rkl viinietikkaa, 2 rkl öljyä, suolaa, pippuria ja sokeria ja lisätä punasipulit tähän seokseen marinoitumaan.
- Poista härkäpavuista palko-osat ja keitä siemeniä, kunnes ne kypsyvät, noin 7 min. Härkäpapujen sijaan voit hankkia tölkitettyjä, kypsiä papuja, esimerkiksi isoja, valkoisia papuja.
- Huuhtele salaattien lehdet, valuta ja kuivaa talouspaperin avulla. Levitä nämä lautasille tai tarjoiluvadille pediksi. Lohko päälle kuorittuja perunoita, lisää sipulit ja kaprikset sekä kypsät pavut ja kinkkuviipaleet ilmavasti.
- Valmista kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen avulla. Valuta korkeaan astiaan muna, murskaa joukkoon valkosipulia, puserra limetin mehu, lisää sinappia ja koneen käydessä ala lisätä öljyä hyvin ohuena nauhana. Mausta lopuksi anjoviksella, juustoraasteella ja jogurtilla ainekset koneella sekaan soseuttaen. Voit nostella kastiketta salaatin päälle tai tarjota sen erikseen.
- Rapeat ruistikut valmistuvat niin, että paahdat revittyjä ruisleipäpaloja valkosipulivoilla voideltuina 225-asteisessa uunissa reilun viiden minuutin ajan ja leikkaat palat saksilla suikaleiksi, jotka saavat jäähtyä ja rapeutua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet