Maa-artisokkasosekeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 purjon vaalea osa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g maa-artisokkia
- 1 iso, soseutuva peruna tai pieni palsternakka
- 7 dl kana- tai kasvislientä
- 1 dl kermaa
- hiven muskottia
- pippuria myllystä
- hienonnettua tuoretta kirveliä
- Viipaloi purjo. Kuori ja lohko maa-artisokat ja peruna tai palsternakka.
- Kuullota paksupohjaisessa kattilassa öljytilkassa purjo ja pyöräytä joukkoon maa-artisokka- ja peruna- tai palsternakkalohkot.
- Lisää kuuma kana- tai kasvisliemi ja keitä kasvikset pehmeiksi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää kerma ja mausteet, kuumenna ja tarkista keiton maku.
Vinkki:
Voit tarjota maa-artisokkasosekeiton lisäkkeenä vaahdotettua kermaa, joka on maustettu kevyesti piparjuuriraasteella, suolalla ja sokerilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: