Hae reseptiä

Maa-artisokkasosekeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 purjon vaalea osa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g maa-artisokkia
  • 1 iso, soseutuva peruna tai pieni palsternakka
  • 7 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl kermaa
  • hiven muskottia
  • pippuria myllystä
  • hienonnettua tuoretta kirveliä
  • Viipaloi purjo. Kuori ja lohko maa-artisokat ja peruna tai palsternakka.
  • Kuullota paksupohjaisessa kattilassa öljytilkassa purjo ja pyöräytä joukkoon maa-artisokka- ja peruna- tai palsternakkalohkot.
  • Lisää kuuma kana- tai kasvisliemi ja keitä kasvikset pehmeiksi.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  • Lisää kerma ja mausteet, kuumenna ja tarkista keiton maku.

Vinkki:
Voit tarjota maa-artisokkasosekeiton lisäkkeenä vaahdotettua kermaa, joka on maustettu kevyesti piparjuuriraasteella, suolalla ja sokerilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot