Linssi-varhaisvihannessalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 dl punaisia linssejä
- 4 dl vettä
- 3 rkl sitruunamehua
- 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
- 0.5 tl hunajaa
- 0.5 tl hienonnettua, tuoretta tilliä
- 1 l varhaisperunoita
- 1 nippu(a) varhaisporkkanoita
- 2 kpl pientä naurista
- 1 nippu(a) retiisejä
- 1 kpl kerä- tai jääsalaatti
- tuoreita yrttejä ja/tai versoja (esim. ruohosipulia, minttua, sitruunabasilikaa, herneenversoja)
- Huuhtele linssit ja kypsennä kiehuvassa vedessä 8–10 minuuttia. Huuhtele ja valuta keitetyt linssit lävikössä kylmällä vedellä.
- Sekoita marinadin ainekset ja sekoita marinadi linsseihin. Jätä linssit maustumaan jääkaappiin muun valmistelun ajaksi.
- Pese ja raaputa perunat ja porkkanat. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi ja anna jäähtyä.
- Kuori ja suikaloi nauriit. Pese ja viipaloi retiisit.
- Huuhtele salaatinlehdet ja revi suupaloiksi. Hienonna yrtit.
- Yhdistä peruna- ja porkkanapalat linsseihin. Asettele kaikki ainekset kauniisti laakealle tarjoiluvadille.
Vinkit:
Linssi-varhaisvihannessalaatti on ruokaisaa ja hyvää jo sellaisenaan, mutta sen seuraksi voi halutessaan grillata esim. makkaraa, kanaa tai possunlihaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti