Hae reseptiä

Linssi-varhaisvihannessalaatti

Linssi-varhaisvihannessalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 4 dl vettä
Marinadiin
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 0.5 tl hunajaa
  • 0.5 tl hienonnettua, tuoretta tilliä
Lisäksi
  • 1 l varhaisperunoita
  • 1 nippu(a) varhaisporkkanoita
  • 2 kpl pientä naurista
  • 1 nippu(a) retiisejä
  • 1 kpl kerä- tai jääsalaatti
  • tuoreita yrttejä ja/tai versoja (esim. ruohosipulia, minttua, sitruunabasilikaa, herneenversoja)
  • Huuhtele linssit ja kypsennä kiehuvassa vedessä 8–10 minuuttia. Huuhtele ja valuta keitetyt linssit lävikössä kylmällä vedellä.
  • Sekoita marinadin ainekset ja sekoita marinadi linsseihin. Jätä linssit maustumaan jääkaappiin muun valmistelun ajaksi.
  • Pese ja raaputa perunat ja porkkanat. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja suikaloi nauriit. Pese ja viipaloi retiisit.
  • Huuhtele salaatinlehdet ja revi suupaloiksi. Hienonna yrtit.
  • Yhdistä peruna- ja porkkanapalat linsseihin. Asettele kaikki ainekset kauniisti laakealle tarjoiluvadille.

Vinkit:
Linssi-varhaisvihannessalaatti on ruokaisaa ja hyvää jo sellaisenaan, mutta sen seuraksi voi halutessaan grillata esim. makkaraa, kanaa tai possunlihaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti