Lämmin peruna-sinihomejuustosalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 5 kpl isoa kiinteää perunaa
- öljyä
- suolaa
- 1 kpl iso punasipuli
- 1 kpl iso punainen paprika
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 1 ruukku(a) roomansalaattia
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 100 g sinihomejuustoa
- 0.5 dl hasselpähkinärouhetta
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- 0.5 rkl sinappia
- 1.5 tl juoksevaa hunajaa
- 1 kpl murskattu valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
- Leikkaa hyvin harjatut perunat ohuiksi viipaleiksi ja siirrä leivinpaperille uunipellille.
- Voitele pintaan hiukan ruokaöljyä ja ripottele päälle suolaa.
- Paista perunoita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet kauniin kullanruskean värin.
- Yhdistä sillä aikaa salaattikulhoon ohueksi suikaleiksi leikatut punasipuli ja paprika sekä revityt salaatit.
- Yhdistä kastikeainekset keskenään ja sekoita kolme neljäsosaa kastikkeesta salaattipohjan joukkoon.
- Lisää lämpimät perunaviipaleet, murennettu sinihomejuusto, loput kastikkeesta ja pähkinärouhe juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät