Hae reseptiä

Lämmin peruna-sinihomejuustosalaatti

Lämmin peruna-sinihomejuustosalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 5 kpl isoa kiinteää perunaa
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 kpl iso punasipuli
  • 1 kpl iso punainen paprika
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 1 ruukku(a) roomansalaattia
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 0.5 dl hasselpähkinärouhetta
Kastike
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 0.5 rkl sinappia
  • 1.5 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 kpl murskattu valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
  • Leikkaa hyvin harjatut perunat ohuiksi viipaleiksi ja siirrä leivinpaperille uunipellille.
  • Voitele pintaan hiukan ruokaöljyä ja ripottele päälle suolaa.
  • Paista perunoita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet kauniin kullanruskean värin.
  • Yhdistä sillä aikaa salaattikulhoon ohueksi suikaleiksi leikatut punasipuli ja paprika sekä revityt salaatit.
  • Yhdistä kastikeainekset keskenään ja sekoita kolme neljäsosaa kastikkeesta salaattipohjan joukkoon.
  • Lisää lämpimät perunaviipaleet, murennettu sinihomejuusto, loput kastikkeesta ja pähkinärouhe juuri ennen tarjoilua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät