Lämmin lohi-kasvissalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 1 punasipuli (tai esim. lohko melonia)
- 2 ruukkusalaattia, esim. frisee-, jää- tai tammenlehtisalaattia
- 1 kypsä avokado
- 0.5 kurkku
- 1 vihreä paprika (tai esim. tomaatteja)
- 400 g (kirjo)lohifileetä
- suolaa
- pippuria
- sitruunamehua
- 6 rkl kylmäpuristettua öljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- roseepippuria
- ripaus sokeria
- kypsillä perunaviipaleilla päällystettyjä ruisleipiä; mausteena tilliä ja/tai ruohosipulia
- Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin. Kuori ja puolita punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulisiivut kastikkeeseen ja anna marinoitua parin tunnin ajan.
- Revi salaattien lehdet neljälle lautaselle suupaloiksi. Puolita avokado, poista siemen ja kuori. Leikkaa avokado viipaleiksi salaattipedille ja puserra pintaan sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
- Huuhtele ja paloittele kurkku ja paprika tai muutama tomaatti. Lisää lautasille.
- Nostele salaatille marinoidut punasipuliviipaleet tai paloiteltua melonia.
- Leikkaa lohifileestä nahkaa vasten ohuita viipaleita. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja kypsennä lohiviipaleet molemmin puolin kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Siirrä lohiviipaleet lämpiminä salaattien päälle. Murskaa pinnalle roseepippuria.
- Tarjoa salaatti perunalla päällystettyjen ruisleipäviipaleiden kanssa.
Lisävinkkejä:
Kaikille sipuli ja paprika eivät salaatissa ole mieleen tai ne eivät sovi vatsalle. Vaihda näiden tilalle vaikkapa melonia ja tomaatteja. Lisäksi voit varata kalalle oman piparjuurikastikkeensa ja annostella sen koverrettuun tomaatinpuolikkaaseen lautasannoksen päälle. Sekoita tölkilliseen ranskankermaa 1 – 2 rkl raastettua piparjuurta, 1 rkl sitruunamehua ja ripaus suolaa ja valkopippuria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Liha, sisäelimet, makkarat, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät