Lämmin kurkkukastike pastalle
Annosmäärä
Ohje
- 1 kpl kurkku
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl suolakurkku
- 1 tlk ruokajogurttia (à 200g)
- 1 dl ranskankermaa (kevyt)
- ripaus cayennenpippuria
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 0.5 dl hienonnettua basilikaa
- 0.5 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl ohratärkkelystä
- (kapriksia koristeeksi)
- Kuori kurkku, halkaise ja poista sisuksesta siemenet. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi ja kuullota öljytilkassa nopeasti puolipehmeäksi.
- Kuutioi suolakurkku ja anna valua hetken aikaa siivilässä.
- Yhdistä kattilaan jogurtti ja ranskankerma ja lisää loput ainekset yrttejä lukuun ottamatta.
- Kuumenna nopeasti kiehumispisteeseen, lisää yrtit ja tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti