Hae reseptiä

Kurkkucappuccino

Kurkkucappuccino
Annosmäärä
Ohje
  • 2 kurkkua
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 soseutuva, pienehkö peruna
  • 1 dl kasvirasvakermaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa ja sokeria
Lisäksi
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • 1 dl rasvatonta maitoa vaahdotettuna
  • 50 g (kylmäsavustettua poronpaistia)
  • Kuori kurkut, leikkaa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Hienonna sipulit. Kiehauta sipulit ja kuorittu, pieniksi kuutioiksi leikattu peruna valkoviinissä. Lisää kasvisliemi. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes peruna on täysin kypsää.
  • Lisää kurkkupalat ja kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Soseuta sauvasekoittimella.
  • Kuumenna keittopohja, lisää kerma ja mausteet. Tarkista maku.
  • Voit tarjota keiton joko lämpimänä tai täysin jäähdytettynä.
  • Lisää pinnalle ennen tarjoilua hienonnettua yrttiä ja halutessasi hienoksi suikaloitua, kylmäsavustettua poronpaistia.
  • Vaahdota maito lämpimänä (ei kiehuvan kuumana) esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää maitovaahtoa keittoannosten päälle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät