Kurkku-savukalasalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 1 kurkku
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 1 kypsä(ä) avokado(a)
- 0.5 sitruunan mehu
- 4 keitettyä perunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 0.5 dl kapriksia
- tuoretta, hienonnettua persiljaa
- erilaisia salaatinlehtiä (pari ruukullista)
- 600 g savustettua lahnaa, ahventa tai muuta savukalaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä
- 1 dl paahdettuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä
- Halkaise huuhdottu kurkku pitkittäin ja paloittele. Puolita huuhdotut kirsikkatomaatit. Puolita avokadot ja poista niistä siemenet. Kuori ja paloittele kypsät avokadot. Puserra päälle sitruunan mehu tummumisen estämiseksi.
- Paloittele kuoritut, keitetyt perunat. Valuta niille tilkka rypsiöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja ripota joukkoon kapriksia. Revi salaatinlehdet sopiviksi suupaloiksi.
- Perkaa savukala ja paloittele suupaloiksi. Mausta tuoreella tillillä.
- Kokoa salaatti suoraan lautasille haluamallasi tavalla: joko ainekset sekoittaen tai ryhminä. Paahda auringonkukan- tai pinjansiemenet pannulla ja ripota salaattiannoksille.
- Tarjoa täysjyväisen leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät