Hae reseptiä

Kurkku-savukalasalaatti

Kurkku-savukalasalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kurkku
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kypsä(ä) avokado(a)
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 4 keitettyä perunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 0.5 dl kapriksia
  • tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • erilaisia salaatinlehtiä (pari ruukullista)
  • 600 g savustettua lahnaa, ahventa tai muuta savukalaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä
  • 1 dl paahdettuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä
  • Halkaise huuhdottu kurkku pitkittäin ja paloittele. Puolita huuhdotut kirsikkatomaatit. Puolita avokadot ja poista niistä siemenet. Kuori ja paloittele kypsät avokadot. Puserra päälle sitruunan mehu tummumisen estämiseksi.
  • Paloittele kuoritut, keitetyt perunat. Valuta niille tilkka rypsiöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja ripota joukkoon kapriksia. Revi salaatinlehdet sopiviksi suupaloiksi.
  • Perkaa savukala ja paloittele suupaloiksi. Mausta tuoreella tillillä.
  • Kokoa salaatti suoraan lautasille haluamallasi tavalla: joko ainekset sekoittaen tai ryhminä. Paahda auringonkukan- tai pinjansiemenet pannulla ja ripota salaattiannoksille.
  • Tarjoa täysjyväisen leivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät