Kurkku-naanleivät
Annosmäärä
Ohje
- 2.5 dl raastettua kurkkua
- 2 dl maustamatonta jogurttia (esim. bulgarian)
- 25 g hiivaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
- 0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- Yhdistä kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Lämmitä seos mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi.
- Murenna hiiva kurkku-jogurttiseokseen. Lisää sokeria ja suolaa sekä vähin erin jauhot ja lopuksi öljy.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 12 osaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin suoraan pelleille vajaan puolen sentin paksuisiksi soikioiksi. Leivinpaperia ei tarvitse käyttää.
- Paista leipäsiä heti 275-asteisessa uunissa viiden, kuuden minuutin ajan. Voit voidella leivät heti paiston jälkeen kevyesti öljyllä tai margariinilla.
- Tarjoa leivät vastapaistettuina lämpimäisinä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät