Kurkku-kylmäsavulohisalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 kpl kasvihuonekurkkua
- 1 kpl greippi
- 200 g kylmäsavulohiviipaleita
- suolaa
- pippuria
- 1 ruukku(a) rucolaa ja/tai jääsalaattia
- tuoretta tilliä
- Halkaise kurkut pitkittäin ja raaputa siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkut viipaleiksi.
- Kuori greippi ja irrota hedelmälohkot veitsellä leikaten niin, ettei niihin jää kalvoja. Leikkaa greippilohkot pieniksi paloiksi ja yhdistä kurkkuviipaleisiin.
- Revi annoslautasten peitoksi rucolaa tai jääsalaattia tai molempia. Kiepauta keskelle lohiviipaleet ruusukkeiden muotoon.
- Nostele lohiruusukkeiden ympärille kurkku-greippiseosta. Ripauta päälle kevyesti suolaa, jauha myllystä pippuria. Korista tillinoksin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät