Hae reseptiä

Kurkku-jogurttihyytelöt

Kurkku-jogurttihyytelöt
Annosmäärä
Ohje
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 1 pala(a) kasvihuonekurkkua (8cm)
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 0.75 dl fines herbes -sekoitusta (tuoretta rakuunaa, kirveliä ja ruohosipulia)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl jogurtista valutettua nestettä
  • Mittaa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodatussuppiloon. Pane valumaan esim. mukin päälle parin tunnin ajaksi.
  • Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise kurkku. Lusikoi pehmeä sisus pois lusikalla. Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit.
  • Sekoita valutettu jogurtti, kurkkukuutiot, hienonnetut yrtit ja valkosipuli keskenään. Puserra mausteeksi sitruunaa, ripauta suolaa ja sokeria ja jauha pippuria.
  • Kuumenna tilkkanen jogurtista valutettua nestettä kattilassa ja sulata siihen puserretut liivatteet. Lisää seos jogurttimassaan.
  • Annostele maustettu jogurtti pieniin vuokiin tai esimerkiksi kylmällä vedellä kostutettuihin muffinivuokiin. Anna hyytyä peitettyinä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  • Kumoa kurkku-jogurttihyytelöt tarjolle salaatinlehtipedille ja koristele tuorein yrtinoksin. Tarjoa alkupalana esim. palvilampaan tai savukalan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti