Kurkku-jogurttihyytelöt
Annosmäärä
Ohje
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 4 kpl liivatelehteä
- 1 pala(a) kasvihuonekurkkua (8cm)
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 0.75 dl fines herbes -sekoitusta (tuoretta rakuunaa, kirveliä ja ruohosipulia)
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria
- 2 rkl jogurtista valutettua nestettä
- Mittaa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodatussuppiloon. Pane valumaan esim. mukin päälle parin tunnin ajaksi.
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise kurkku. Lusikoi pehmeä sisus pois lusikalla. Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit.
- Sekoita valutettu jogurtti, kurkkukuutiot, hienonnetut yrtit ja valkosipuli keskenään. Puserra mausteeksi sitruunaa, ripauta suolaa ja sokeria ja jauha pippuria.
- Kuumenna tilkkanen jogurtista valutettua nestettä kattilassa ja sulata siihen puserretut liivatteet. Lisää seos jogurttimassaan.
- Annostele maustettu jogurtti pieniin vuokiin tai esimerkiksi kylmällä vedellä kostutettuihin muffinivuokiin. Anna hyytyä peitettyinä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Kumoa kurkku-jogurttihyytelöt tarjolle salaatinlehtipedille ja koristele tuorein yrtinoksin. Tarjoa alkupalana esim. palvilampaan tai savukalan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti