Kurkku-avokadokeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 kurkku (à 400g)
- 2 kypsää avokadoa
- 0.5 purjoa
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 5 dl vettä
- 1.5 rkl kasvisfondia
- mustapippuria myllystä
- 1 dl ruokakermaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua sitruunamelissaa tai minttua
- (ripaus suolaa tai pieni pala sinihomejuustoa murusina)
- pinnalle tuoreita herneenversoja tai ituja tai yrtinoksia
- Halkaise huuhdottu kurkku pitkittäin, leikkaa neljään osaan ja edelleen paloiksi.
- Puolita avokadot, poista siemenet, kuori ja paloittele. Viipaloi huuhdottu purjosipulin puolikas.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota ensin purjoviipaleita ja sitten kurkkupaloja muutaman minuutin ajan. Lisää avokadopalaset, vesi ja kasvisfondi. Keitä viitisen minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta mustapippurilla. Lisää kerma, kuumenna ja mausta vielä lopuksi tuoreyrtillä.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sinihomejuustomurusia. Annostele ja korista keitot herneenversoin, iduin tai yrtinoksin.
Vinkki: Voit tarjota lisänä pieniä ruisleipäsiä, jotka on päällystetty kypsillä perunaviipaleilla ja savukalalla tai mädillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät