Kukkakaali-parsakaalitimbaalit
Annosmäärä
Ohje
- 500 g kukkakaalia
- 500 g parsakaalia
- 2 porkkanaa
- 2 dl ruokakermaa
- 1.5 dl maitoa
- 3 munaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl tuoretta meiramia
- aavistus muskottipähkinää
- Keitä kukka- ja parsakaalit paloiteltuina kypsiksi miedosti suolatussa vedessä.
- Valuta ja soseuta kaalit.
- Suikaloi porkkanat ja keitä napakan kypsiksi.
- Lisää kermaan maito, munat, vehnä- ja korppujauhot sekä mausteet.
- Yhdistä kaali- ja kermaseos keskenään.
- Aseta porkkanasuikaleet öljyllä voideltujen annosvuokien pohjille. Täytä annosvuoat varovasti kasvisseoksella.
- Nosta vuoat uunipannuun vesihauteeseen. Peitä alumiinifoliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Voit valmistaa ruoan myös isossa suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa
- Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä liha- ja kalaruokien kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät