Hae reseptiä

Kotoinen tomaattiketsuppi

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kokonaisia viherpippureita
  • 0.5 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl viinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • Poista tomaateista kovat kannat ja leikkaa tomaatit kuorineen lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Hienonna pippurit huhmareessa.
  • Pane kattilaan tomaatit, sipulit ja pippurit. Mittaa joukkoon suola, viinietikka ja vesi. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 50 – 60 minuuttia.
  • Soseuta seos sauvasekoittimella.
  • Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen.
  • Lisää valmiiseen kuumaan soseeseen basilika.
  • Siirrä ketsuppi puhtaisiin purkkeihin tai pakasterasioihin. Sose säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Säilöntäohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät