Kotoinen tomaattiketsuppi
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg kypsiä tomaatteja
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl kokonaisia viherpippureita
- 0.5 tl kokonaisia mustapippureita
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl viinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl hillosokeria
- 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- Poista tomaateista kovat kannat ja leikkaa tomaatit kuorineen lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Hienonna pippurit huhmareessa.
- Pane kattilaan tomaatit, sipulit ja pippurit. Mittaa joukkoon suola, viinietikka ja vesi. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 50 – 60 minuuttia.
- Soseuta seos sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen.
- Lisää valmiiseen kuumaan soseeseen basilika.
- Siirrä ketsuppi puhtaisiin purkkeihin tai pakasterasioihin. Sose säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Säilöntäohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät