Kotisäilöjän paprikasalsa
Annosmäärä
Ohje
- 2 vihreää paprikaa
- 2 punaista paprikaa
- 2 keltaista paprikaa
- 1 mieto chilipalko
- 3 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 10 valkopippuria
- 10 maustepippuria
- 1 rkl (sinapinsiemeniä)
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- Aloita keittämällä ensin liemi. Kuumenna sitä varten vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen sokeri.
- Lisää joukkoon mausteet ja kuorittu inkiväärinpala.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Huuhtele paprikat ja chili, halkaise ja poista siemenet. Suikaloi paprikat ja hienonna chili.
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi valkosipulit.
- Siivilöi mausteliemi, kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon etikka.
- Lisää etikkaliemeen kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
- Jaa salsa kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin ja sulje muovitetuilla, kuumalla vedellä huuhdelluilla kansilla (etikka ruostuttaa tavalliset kannet!).
- Säilytä viileässä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät