Hae reseptiä

Kotisäilöjän paprikasalsa

Annosmäärä
Ohje
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 mieto chilipalko
  • 3 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
Marinadiin
  • 2 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 10 valkopippuria
  • 10 maustepippuria
  • 1 rkl (sinapinsiemeniä)
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • Aloita keittämällä ensin liemi. Kuumenna sitä varten vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen sokeri.
  • Lisää joukkoon mausteet ja kuorittu inkiväärinpala.
  • Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Huuhtele paprikat ja chili, halkaise ja poista siemenet. Suikaloi paprikat ja hienonna chili.
  • Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi valkosipulit.
  • Siivilöi mausteliemi, kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon etikka.
  • Lisää etikkaliemeen kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  • Jaa salsa kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin ja sulje muovitetuilla, kuumalla vedellä huuhdelluilla kansilla (etikka ruostuttaa tavalliset kannet!).
  • Säilytä viileässä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät