Kirvelimarinoidut kasvikset
Annosmäärä
Ohje
- 3 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 purjo
- 1 nippu(a) retiisejä
- vettä
- mustapippuria
- suolaa
- 1.5 dl öljyä
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sinappia
- 1 ruukku(a) kirveliä
- Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi puolikkaat.
- Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta kevyesti suolalla. Lisää porkkanat ja keitä muutama minuutti.
- Lisää kesäkurpitsa, purjo ja retiisit ja kiehauta nopeasti. Kaada vesi pois.
- Sekoita marinadikastike ja kaada kuumien kasvisten joukkoon. Anna kasvisten marinoitua vähintään 2 tuntia.
- Ripauta lopuksi kasvisten päälle vielä hieman suolaa ja mustapippuria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät