Hae reseptiä

Kirvelimarinoidut kasvikset

Kirvelimarinoidut kasvikset
Annosmäärä
Ohje
  • 3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 purjo
  • 1 nippu(a) retiisejä
  • vettä
  • mustapippuria
  • suolaa
Marinadiin
  • 1.5 dl öljyä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 ruukku(a) kirveliä
  • Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi puolikkaat.
  • Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta kevyesti suolalla. Lisää porkkanat ja keitä muutama minuutti.
  • Lisää kesäkurpitsa, purjo ja retiisit ja kiehauta nopeasti. Kaada vesi pois.
  • Sekoita marinadikastike ja kaada kuumien kasvisten joukkoon. Anna kasvisten marinoitua vähintään 2 tuntia.
  • Ripauta lopuksi kasvisten päälle vielä hieman suolaa ja mustapippuria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät