Hae reseptiä

Kirsikkatomaattisämpylät

Kirsikkatomaattisämpylät
Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa tai basilikaa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • kirsikkatomaatteja
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, hienonettu tai puristettu valkosipuli, yrtti ja kauraleseet.
  • Vaivaa taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina löysäksi. Leseet sitovat nestettä turvotessaan.
  • Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois jauhotetulla pöydällä.
  • Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Jaa ruuduiksi veitsellä.
  • Anna taikinalevyn kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  • Paina jokaisen ruudun keskelle yksi kirsikkatomaatti.
  • Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min.

Vinkki: Sämpylät sopivat hyvin keiton tai salaatin kanssa haukattaviksi tai juhlien noutopöytään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät