Kirsikkatomaattisämpylät
Annosmäärä
Ohje
- 5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa tai basilikaa
- 2 dl kauraleseitä
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl rypsiöljyä
- kirsikkatomaatteja
- Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, hienonettu tai puristettu valkosipuli, yrtti ja kauraleseet.
- Vaivaa taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina löysäksi. Leseet sitovat nestettä turvotessaan.
- Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois jauhotetulla pöydällä.
- Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Jaa ruuduiksi veitsellä.
- Anna taikinalevyn kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
- Paina jokaisen ruudun keskelle yksi kirsikkatomaatti.
- Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min.
Vinkki: Sämpylät sopivat hyvin keiton tai salaatin kanssa haukattaviksi tai juhlien noutopöytään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät