Kesän paras mansikkatorttu
Annosmäärä
Ohje
- 2 munaa
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- TAI valmis torttupohja
- 0.5 l mansikoita
- 1 dl vaniljakastiketta (kasvirasva)
- 2 dl vaniljatuorejuustoa (kasvirasva)
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 l mansikoita
- 2 dl omenasiideriä
- 1 dl hyytelösokeria
- koristeeksi tuoreita sitruunamelissan lehtiä
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, josta saat kumottuna reunallisen, täytettävän tortun. Tasoita taikina ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Kumoa torttu hieman jäähtyneenä.
- Puolita puoli litraa mansikoita ja asettele ne torttupohjalle kauttaaltaan.
- Pane vaniljakastike, vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu kulhoon ja vatkaa ainekset sekaisin.
- Lisää vaniljatäyte mansikkakerroksen päälle ja tasoita pinta.
- Puolita pinnalle tulevat mansikat ja lado ne täytteen päälle runsaana kekona.
- Kuumenna omenasiideri ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta seos pakkauksen ohjeen mukaan, nosta liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
- Lusikoi siideriseos mansikoiden päälle. Siirrä mansikkatorttu hyytymään jääkaappiin ennen tarjoilua 1–2 tunniksi.
- Lisää koristeeksi sitruunamelissan lehtiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: