Hae reseptiä

Kesän paras mansikkatorttu

Annosmäärä
Ohje
  • 2 munaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • TAI valmis torttupohja
Täyte
  • 0.5 l mansikoita
  • 1 dl vaniljakastiketta (kasvirasva)
  • 2 dl vaniljatuorejuustoa (kasvirasva)
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
  • 1 l mansikoita
  • 2 dl omenasiideriä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • koristeeksi tuoreita sitruunamelissan lehtiä
  • Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, josta saat kumottuna reunallisen, täytettävän tortun. Tasoita taikina ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
  • Kumoa torttu hieman jäähtyneenä.
  • Puolita puoli litraa mansikoita ja asettele ne torttupohjalle kauttaaltaan.
  • Pane vaniljakastike, vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu kulhoon ja vatkaa ainekset sekaisin.
  • Lisää vaniljatäyte mansikkakerroksen päälle ja tasoita pinta.
  • Puolita pinnalle tulevat mansikat ja lado ne täytteen päälle runsaana kekona.
  • Kuumenna omenasiideri ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta seos pakkauksen ohjeen mukaan, nosta liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
  • Lusikoi siideriseos mansikoiden päälle. Siirrä mansikkatorttu hyytymään jääkaappiin ennen tarjoilua 1–2 tunniksi.
  • Lisää koristeeksi sitruunamelissan lehtiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat