Kesäkurpitsacurry
Annosmäärä
Ohje
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 2 kpl tomaattia
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl pieni omena
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1.5 tl currya
- 1 kpl tuore, hienonnettu chili
- 0.5 tl jauhettua kanelia
- suolaa tai soijakastiketta
- rouhittua mustapippuria
- 2 tl hunajaa
- tuoreyrttejä, esim. oreganoa, korianteria tai basilikaa
- Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Koverra pehmeä sisus pois, halkaise puolikkaat ja paloittele. Lohko tomaatit.
- Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele omena. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Lisää curry, chili ja kaneli. Anna mausteiden kiehahtaa kunnolla. Lisää valkosipuli, sipuli ja omena.
- Kypsennä pari minuuttia.
- Lisää kesäkurpitsa ja paista hetken aikaa. Lisää tomaatit, suola tai soijakastike, pippuri, hunaja ja yrttisilppu.
- Anna ruoan hautua muutama minuutti. Tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: