Hae reseptiä

Kesäkurpitsacurry

Kesäkurpitsacurry
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 2 kpl tomaattia
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl pieni omena
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1.5 tl currya
  • 1 kpl tuore, hienonnettu chili
  • 0.5 tl jauhettua kanelia
  • suolaa tai soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • tuoreyrttejä, esim. oreganoa, korianteria tai basilikaa
  • Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Koverra pehmeä sisus pois, halkaise puolikkaat ja paloittele. Lohko tomaatit.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele omena. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Lisää curry, chili ja kaneli. Anna mausteiden kiehahtaa kunnolla. Lisää valkosipuli, sipuli ja omena.
  • Kypsennä pari minuuttia.
  • Lisää kesäkurpitsa ja paista hetken aikaa. Lisää tomaatit, suola tai soijakastike, pippuri, hunaja ja yrttisilppu.
  • Anna ruoan hautua muutama minuutti. Tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Höystöt ja curryt, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät