Kanelinen punakaalipata
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg punakaalia
- 1 sipuli(a)
- 2 omenaa
- öljyä
- 2 dl omenamehua tai vettä
- 0.5 dl siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl kanelia
- muutama kierros valkopippuria myllystä
- (suolaa)
- Leikkaa punakaali viipaleiksi ja edelleen poikittain paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat suurehkoiksi kuutioiksi.
- Hauduta punakaalia, sipulia ja omenia padassa tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenamehu, siirappi, soijakastike ja mausteet. Lisää suolaa vasta kypsymisen loppuvaiheessa, mikäli se on tarpeellista.
- Anna ruoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 30 – 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: