Hae reseptiä

Kanelinen punakaalipata

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg punakaalia
  • 1 sipuli(a)
  • 2 omenaa
  • öljyä
  • 2 dl omenamehua tai vettä
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kanelia
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • (suolaa)
  • Leikkaa punakaali viipaleiksi ja edelleen poikittain paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat suurehkoiksi kuutioiksi.
  • Hauduta punakaalia, sipulia ja omenia padassa tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenamehu, siirappi, soijakastike ja mausteet. Lisää suolaa vasta kypsymisen loppuvaiheessa, mikäli se on tarpeellista.
  • Anna ruoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 30 – 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet