Kahden kaalin keitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 sipuli
- 0.5 rkl öljyä
- 5 dl vettä
- 1 tlk valkoista parsaa
- 1 dl parsalientä tölkistä
- 0.5 l parsakaalin ja kukkakaalin nuppuja
- 0.5 tl suolaa
- ripaus raastettua muskottipähkinää
- ripaus valkopippuria
- 1.5 rkl maissitärkkelystä
- 1 dl ruokakermaa
- Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää vesi, parsat ja parsaliemi. Keitä hiljalleen, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
- Pese ja paloittele kaalit. Kypsennä kaalien kukinnot mikroaaltouunissa ( 700 W 4 min) tai höyrykattilassa. Jos käytät kovat kantaosat, kypsennä ne pilkottuina erikseen. Jätä kaalit kulhoon ja lisää soseutettuun keittoon myöhemmin.
- Soseuta ja siivilöi keitto. Lisää mausteet ja vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan.
- Lisää lopuksi ruokakerma ja kypsät kaalit. Kuumenna ja tarjoa keitto paahdetun leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: