Hae reseptiä

Kahden kaalin keitto

Annosmäärä
Ohje
  • 1 sipuli
  • 0.5 rkl öljyä
  • 5 dl vettä
  • 1 tlk valkoista parsaa
  • 1 dl parsalientä tölkistä
  • 0.5 l parsakaalin ja kukkakaalin nuppuja
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus raastettua muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria
  • 1.5 rkl maissitärkkelystä
  • 1 dl ruokakermaa
  • Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää vesi, parsat ja parsaliemi. Keitä hiljalleen, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  • Pese ja paloittele kaalit. Kypsennä kaalien kukinnot mikroaaltouunissa ( 700 W 4 min) tai höyrykattilassa. Jos käytät kovat kantaosat, kypsennä ne pilkottuina erikseen. Jätä kaalit kulhoon ja lisää soseutettuun keittoon myöhemmin.
  • Soseuta ja siivilöi keitto. Lisää mausteet ja vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan.
  • Lisää lopuksi ruokakerma ja kypsät kaalit. Kuumenna ja tarjoa keitto paahdetun leivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet