Hae reseptiä

Kaalipiirakka

Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl pullomargariinia
Täyte
  • 1.5 kg valkokaalia
  • 2 kpl sipulia
  • 0.5 dl pullomargariinia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua meiramia tai oreganoa
Voiteluun
  • 1 kpl muna
  • Aloita valmistamalla ensin täyte. Leikkaa kaali suikaleiksi ja hienonna kuoritut sipulit. Varaa tilava, 4-5 litran paksupohjainen kattila ja kuumenna sen pohjalla margariinia. Lisää kaali ja sipuli kattilaan ja hauduta välillä sekoitellen keski- tai miedolla lämmöllä kannen alla 0,5 – 1 tunnin ajan. Vettä ei tarvitse lisätä, koska kaalista irtoaa riittävästi nestettä.
  • Mausta kaaliseos suolalla, hunajalla tai siirapilla, pippurilla ja tuoreyrtillä. Tarkista maku ja siirrä jäähtymään.
  • Taikinaa varten lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Aloita taikinan vaivaaminen lisäämällä vähin erin jauhoja. Lisää margariini ja jauhoja niin paljon, että saat pehmeän mutta kaulittavan taikinan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  • Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kahteen lähes samankokoiseen osaan. Kauli hieman isompi pellin kokoiseksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Lisää kaalitäyte taikinalevyn päälle. Jätä reunoille hieman tilaa.
  • Kauli loppu taikina kanneksi ja siirrä täytteen päälle. Nosta alalevyn reunat päällimmäisen levyn päälle ja painele haarukalla reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla.
  • Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa vaikkapa teen ja salaatin kanssa iltapalaksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät